Vignet Zwitserland

Gaat u deze zomer of aankomende winter per auto naar Zwitserland vanuit Nederland? Naar alle waarschijnlijkheid bereikt u uw eindbestemming door gebruik te maken van meerdere Zwitserse snelwegen.

Wanneer dit het geval is bent u verplicht om een Zwitsers Autobahnvignet aan te schaffen en duidelijk zichtbaar op uw voorruit te plaatsen. Gebruikt u een of meerdere Zwitserse snelwegen enkel als middel om naar een ander land door te reizen? Ook dan bent u verplicht om een vignet aan te schaffen.

Overzicht Vignet Zwitserland

In tegenstelling tot Oostenrijk maakt Zwitserland geen onderscheid in verschillende vignetten.  Zo bent u verplicht om het algemene vignet aan te schaffen of u nu 10 dagen, 2 maanden of een jaar gebruik maakt van de Zwitserse snelwegen.vignet zwitserland

Kosten Vignet Zwitserland 2014/2015

Een Zwitsers Autobahnvignet kost €35,95 (op basis van gegevens ANWB) en is geldig van December 2013 tot en met Januari 2015. Belangrijk om te onthouden is dat restitutie van deels of niet gebruikte vignetten niet mogelijk is.

Waar koop ik een Vignet voor Zwitserland?

U kunt op verschillende manieren uw vignet aanschaffen.  Zo is het mogelijk om onderweg naar Zwitserland bij een van de grotere wegrestaurants of tankstations of aan de grens uw vignet te kopen.  Het is tevens mogelijk om alvast uw Vignet voor Zwitserland te bestellen alvorens u daadwerkelijk naar Zwitserland afreist. In Nederland kunt u hiervoor terecht bij de ANWB.

Waar plaats ik het Vignet?

Enkel het Vignet plaatsen op een willekeurige plek volstaat niet en u loopt dan ook het risico om alsnog een boete te krijgen. Wij adviseren u om het vignet aan de rechter binnenzijde van de voorruit van uw auto te plaatsen. Op die manier is het vignet goed zichtbaar en voorkomt u boetes. Bovendien is het van belang dat u het vignet met behulp van de daarvoor bestemde kleefpaste op uw voorruit bevestigd. Plakband of andere methoden volstaan niet.


Back to Top ↑