Vignet Oostenrijk

Bent u van plan om deze zomer en/of winter met de auto op vakantie te gaan naar Oostenrijk? De kans is vrij groot dat u via een van de vele Oostenrijkse snelwegen uw vakantiebestemming bereikt.

In dat laatste geval bent u verplicht om een Oostenrijks vignet op uw vooruit te plaatsen. Ook wanneer u enkel op doorreis bent of van één enkele snelweg gebruik maakt bent u verplicht om een vignet aan te schaffen.

Overzicht Vignetten Oostenrijk:

Voor auto’s maakt Oostenrijk onderscheid in 3 verschillende vignetten; een vignet voor 1 jaar, voor 2 maanden en voor 10 dagen. Op die manier kun u het vignet kiezen dat het meest op uw situatie van toepassing is. Zie hieronder een overzicht van de prijzen voor 2014 (op basis van gegevens ANWB).
vignet oostenrijk

Autobahnvignet 2014 voor Oostenrijk – Duur: 10 Dagen :          €11,45

Autobahnvignet 2014 voor Oostenrijk – Duur: 2 Maanden :       €27,75

Autobahnvignet 2014 voor Oostenrijk – Duur: 1 Jaar                  €85,65

Belangrijke informatie:

Bovenstaande vignetten zijn geldig van begin December 2013 tot en met Januari 2015.  Tevens kan men geen restitutie krijgen op vignetten die al deels verbruikt zijn.

Waar koop ik een Autobahnvignet?

Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft het aanschaffen van een Autobahnvignet. U kunt ervoor kiezen om het onderweg te kopen bij een van de grotere wegrestaurants of tankstations of aan de grens bij Oostenrijk. Daarnaast is het mogelijk om al voor vertrek een vignet in huis te halen. Dit kunt u doen via de ANWB webshop.

 Waar plaats ik het vignet?

De plaatsing van een vignet geldt als zeer strikt. Wanneer u het vignet op een verkeerde plek bevestigd loopt u het risico om een boete te krijgen. Ons advies luidt: plaats het vignet rechts aan de binnenzijde van de voorruit.


Back to Top ↑